Sunt pentru educație prin sport! Educația prin sport este ceea ce eu pot și vreau să ofer copiilor noștri.

“Ce s-ar întâmpla dacă fiecare dintre noi am da înapoi, măcar 24 de ore pe an, din lucrurile bune pe care le-am primit de la viață?

Convingerea mea e că am fi cu toții mai buni, iar societatea în care trăim ar fi mai unită. Numele meu este Ghiţă Mureşan şi vreau să le ofer copiilor un dar la care eu nu am avut acces la vârsta lor: jocul de baschet.

Valorile în care cred cu cea mai mare tărie sunt familia, şcoala şi educaţia prin sport făcută copiilor în școli după orele de clasă.
Cred cu tărie că sportul contribuie nu doar la dezvoltarea fizică, dar si la cea intelectuală a copiilor. Pornind de la experiența mea americană am convingerea că programele sportive, dupa orele de clasă ajută procesul de educație, intăresc atașamentul copiilor față de scoală si comunitatea din care provin si invită familiile sa se implice mai mult in educatia copiilor. Am convingerea că cele enumerate se integrează priorităților dumneavoastră pentru că contribuie la intărirea participarii cetatenilor la viața comunitatii spre binele tuturor. Sportul, mai mult decit orice alta activatate definește si intărește spiritul comunitar.

Vreau ca prin acțiunile pe care le întreprindem să-i facem pe copii să îndrăgească miscarea, să-i ducem în sălile de sport şi să nu-i lăsăm nesupravegheati, prada mentalitatii strazii si expusi la comportamente nocive: fumatul, alcoolul, drogurile, necinstea, promiscuitatea.

Pe copiii care fac sport îi putem recunoaște cu ușurință, pentru că sunt mai atenți, mai organizati, au disponibilitatea de a asculta și capacitatea de a înțelege mai repede ceea ce li se spune. Lucrând cu o universitate americană la un program pentru introducerea sportului în scoli în alte tari ale lumii, am aflat că, potrivit studiilor de specialitate, 80% din top managementul marilor companii din SUA au făcut sport de echipă, în timpul şcolii. Academia mea de basket din Statele Unite este partener al Departamentului de Stat in programe internaționale de sport pentru tineret. Cercetari care stau la baza programelor respective demonstrează ca tineri de vârsta scolară integrati in programe sportive competitive devin mai performanti in societate pentru ca stiu sa-si administreze mai bine timpul, au spirit de echipa, dezvolta calitati de lider si sint mai bine integrati social.

Şcoala este prioritară. Nu sunt un adept al practicării sportului de așa-zisă performanţă in detrimentul educației. Orice sportiv care ajunge să facă sport de performanţă și să câștige bani din asta trebuie să obțina si o diplomă şi să aiba o profesie la care să se poată întoarce atunci cand va încheia activitatea sportivă, mai devreme sau mai tirziu. In plus, majoritatea copiilor care fac sport nu vor ajunge probabil la Jocurile Olimpice; ei vor fi inginerii, profesorii, medicii de mâine, a caror personalitate a fost conturată prin sport si pentru care sportul va ramine o mare pasiune.

Vreau sa contribui cu aceste programe în țara mea si in regiunea din care provin. In toti anii in care am jucat baschet și acum, prin tot ceea ce fac incerc sa contribui la intărirea prestigiului Romaniei si la progresul țării, care m-a format. Educația prin sport este ceea ce eu pot și vreau să ofer copiilor noștri.

August 05, 2016
Si anul acesta Summer Camp Ghita Muresan Cluj  se va desfasura la Sala Polivalen...

Iulie 15, 2015
GHITA MURESAN SUMMER CAMP TOUR Cluj 10-13 august 2015. Inscrierile sunt deschise...

Iulie 15, 2014
Ghita Muresan isi da si anul acesta intalnire cu copiii intre 9 si 14 ani. Astep...